VET du hva smører du på huden din?

Visste du at hver dag blir du utsatt for en konstellasjon av forskjellige giftstoffer gjennom hudpleieprodukter?

Prøv å telle – deodorant, ansiktskrem, sjampo, dusjsåpe, sminke.

Etter at Forbrukerrådet har gjort en omfattende kartlegging, viste det seg at det finnes ett eller flere hormonforstyrrende stoffer i 40 prosent av produktene:

 - Produkter med hormonforstyrrende stoffer er så vanlige at det er umulig for forbrukere å unngå dem, sier Audun Skeidsvoll, forbrukerpolitisk direktør i Forbrukerrådet. –

kilde: Forbrukerådet: Krever forbudt mot skadelig hudplere. Pressemelding: 7.november, 2011.

De fleste konvensjonelle kosmetiske produkter er i tillegg basert på mineralolje (vaselin).  Den er utvunnet fra råolje/petroleum og blokkerer mellom 40 og 60% av hudens porer. Huden blir tørr og flasser hvis en stopper å påføre kremen.

 Selv om det ikke er en skadelig mengde i enkeltprodukter, er det bekymringsfullt det som forskere kaller «cocktail-effekten» - altså totalsummen av hormonforstyrrende stoffer vi får i oss hver dag.

Løsning for huden og helsen din som koster 3 kr per dag

Huden er vårt største organ og vi absorberer stoffer fra det som smøres på den.

Dette var grunnen til at jeg bestemte meg for å utvikle egen hudpleieserie som inneholder kun noen få trygge ingredienser. Planteolje, bivoks og urter. Ingen farlige mineraolje, kjemikalier, fyllstoff, konservanter eller kunstige parfymer.

Det som skiller Danas produktene fra mange andre naturlige merker er at jeg bruker legeplanter som har dokumentert positiv virkning på huden. Virkningen er understreket med faktum i at jeg plukker dem i ren norsk natur eller dyrker dem fra frø uten bruk av kunstgjødsel og pesticider.

VÆr snill med både huden din og lommeboka di

Danas produkter er veldig drøye i bruk da de ikke inneholder noen vann eller andre fyllstoffer. 50 ml krukke for 279 kr holder i flere måneder, det vil si den skal koste deg ca 3 kr per dag.

7 grunner til hvorfor du burde prøve Danas naturlig hudpleie:

rene og trygge produkter for både de minste barna og voksne

flere kunder meldte at de var effektive mot utfordringer som psoriasis eller rosacea og at deodoranten virker virkelig

universal bruk, så du sparer både penger og plass på hylla

jeg heier på bærekraft: urter dyrker jeg selv økologisk, panteordning på krukkene, zero waste deo

eksklusive kortreiste gavesett

håndlaget fra A til Å

100% fornøyd garanti: liker du ikke produktet? Da får du pengene tilbake.

Ringblomstsalve er en fantastisk god salve til hverdagsbruk. Jeg sliter med tørr hud, og har prøvd MANGE kremer, men denne er min favoritt. Den trekker raskt i huden, og skaper ikke en irriterende film på huden. Jeg bruker den både på hender og ansikt, men også på småsår, skrubbsår og irritert hud (både på meg selv og hunden) :) Elsker lukten!

Stepanka H. 

Kjøpte Danas deodorant til min mor i julegave. Hun sliter med at hun ikke tåler deodoranter - men denne likte hun veldig godt! Frisk lukt og snill mot huden!

Ane-Marte H. om Sitrus deodorant 

Skaff sunn hud til både deg og de som du har kjær

Er du usikker på om produktene passer for deg og vil du teste dem først? Da har jeg et tilbud for deg:

TILBUD! Prøvepakke med tre forskjellige salver:

1. sårhelende Ringblomstsalve som kan brukes universalt, på tørre hender, som næringsrik ansiktskrem, som leppebalsam, på småsår og sprukken hud eller som stellesalve på babyrumpa.

2. lindrende Kamillesalve som passer utmerket hvis du har mer sensitiv hud eller er plaget av psoriasis/eksem.

3. Timiansalve mot forkjølelse som kan hjelpe å lindre hoste og åpne tett nese men kan også brukes som avslappende aromatisk balsam når den påføres på tinningene.

Disse søte små 15ml aluminiumskrukkene passer perfekt på tur, lengre reiser eller bare på jobb i håndvesken din. Dette er billigere løsning enn å kjøpe enkeltprodukter.


OFTE SPURTE SPØRSMÅL

Har du naturlig erstatning til konvensinelle hudpleieprodukter som finnes på markedet?

Ja! Hos Danas kan du nemlig skaffe deg naturlig deodorant, sjampo og leppebalsam.

Konvensjonelle deodoranter/ antiperspiranter inneholder nemlig i stor grad (over 70% iflg. Forbrukerrådet), aluminium, som kan gi fosterskader, skade nervesystemet, det kardiovaskulære og luftveissystemet vårt, og både norske og internasjonale helsemyndigheter advarer mot å få for mye av dette stoffet i seg. I tillegg til aluminium, inneholder svært mange deodoranter andre stoffer som er hormonforstyrrende eller allergifremkallende.

Danas deodoranten nøytraliserer effektivt kroppslukt, absorberer fuktighet og har en herlig duft som kommer av naturlige eteriske oljer. Ingen aluminium, ingen syntetiske stoffer som propylene glycol, parabener, eller kjemiske antibakterielle tilsetninger.
Fire av fem leppepomader som Forbrukerrådet testet inneholder stoffer som kan være hormonforstyrrende, mens andre kan være allergifremkallende. Det som er særlig alvorlig er å utsette barn for giftstoffer I konvensjonelle leppepomader. (Kilde: Forbrukerrådet (2016): https://www.forbrukerradet.no/test/2015/leppepomade/)

Leppebalsam med ringblomst er oljebasert og tørker derfor ikke ut leppene etter bruk men etterlater dem deilig myke og næret. Den inneholder kun ringblomstolje og bivoks, som er beskyttende mot vær, sol og vind. Virkestoffet er ekstrakt fra ringblomster, en av de beste plantene vi har for å lege skadet og såre lepper. Ingen fargestoffer, kjemikalier eller kunstige parfymer, så den er trygg for barna også.

Zero-waste Danas sjampobar vasker håret skånsomt og gjør det smidig og glansfullt. Denne urtesjampoen gir både rens og den beste pleie til håret og hodebunnen da den ikke inneholder irriterende syntetiske tilsetninger. I tillegg er denne milde sjampoen i fast form et miljøvennlig alternativ til sjampoflaskene i plast.


Ofte spurte spørsmål:

Jeg har veldig tørr og spruken hud – hvilket produkt vil du anbefale?

Alle produktene fra Danas egner seg til tørr hud, da de er næringsrike og fettbaserte. På sprukken hud ville jeg anbefale Ringblomstsalve, som takket være høyt innhold av ringblomst, har helende effekt på småsår.

Ansiktsbalm kan brukes som næringsrik nattkrem, men jeg som selv har tørr hud bruker den som dagkrem også.

På tørr hud på kroppen kan du bruke Body butter, ringblomst eller lavendelolje.
Jeg vil ha hverdagskrem – hva anbefaler du?

Mange kunder bruker Ansiktsbalm som hvergdagskrem året rundt. Den er lett og luftig. Med revitaliserende ansiktsserum  føles huden glatt, glødende, frisk og serumet virker forebyggende mot rynker og hudproblemer. Det er en del kunder som bruker Ringblomstsalve som næringsrik ansiktskrem og på vinterstid kan du bruke Vintersalve.
Hvilke produkter egner seg til sensitiv hud?

Om du ønsker deg noe for hverdagspleie av ansikt så anbefaler jeg ansiktsbalm eller ringblomstolje. Om du vil behandle bestemte områder som er mer sensitive, irriterte osv, - så anbefaler jeg ringblomstsalve eller kamillebalsam.
Kan Danas urtesalver hjelpe meg som sliter med atopisk eksem?

Ja! jeg får veldig mange positive tilbakemeldinger på Kamillesalve, som jeg utviklet akkurat for å å holde atopisk eksem under kontroll.


Hva vil du anbefale til små barn?

Ringblomstolje er trygg og mild babyolje uten tilsatt duft. Om du liker kokosduft, prøv Body butter, som kan brukes som næringsrik babybalsam over hele kroppen. Vintersalve kan også trygt brukes selv på de minste og beskytter følsom babyhud mot kulde og vind.

Jeg får veldig gode tilbakemeldinger på Timiansalve som hjelper barna mot tett nese og hoste. Om du vil smøre den på nyfødt eller barn under 1 år, skriv gjerne i kommentarfeltet at du ønsker salven uten eterisk olje – den er mildere, men trygg også for de minste barna.
Hva om jeg er gravid?

Ansiktsbalm, Body butter, Ringblomstolje og Vintersalve er produktene som er helt trygge både for deg og babyen. Ringblomstolje og vintersalve egner seg veldig godt for å forebygge strekkmerker på din voksende magen.
Kjøpte Kamillebalsam til min sviger som er plaget med psoriasis. Han har testet flere forskjellige produkter fra mange produsenter. Ingen har fungert så bra som Danas kamillebalsam. Han kommer til å bestille mer av denne.

Liv Kari Øien Kroken 

Elsker duften av timian. Denne salven gir meg velbehag. Føler en ro av lukten. Smører den i ansikt og på brystkasse. Smører også litt på innsiden av håndledd. For meg har den hjulpet mot tett nese. Som jeg er veldig plaget med. Har også hjulpet meg litt mot stress.

Solveig Mjelva om Timiansalve

Prøv Danas hudpleie og ta første steg mot et naturlig valg som er bedre både for huden din og kloden vår!

Hva stopper deg?

Hva om jeg er ikke fornøyd med produktet?

Du har 14 dagers angrerett som er lovfestet. Men siden det er viktig at DU er fornøyd kunde og jeg vet at produktene mine er av god kvalitet, kan du når som helst si at du ikke er fornøyd og jeg refunderer deg penger. Jeg kan love det fordi jeg vet at det ikke kommer til å skje :)

Hva om jeg betaler for varer som aldri kommer?

Jeg sender produktene stort sett samme dag som jeg får bestilling fra deg, så de blir hos deg ila 1-3 arbeidsdager. Dessuten, jeg har kontrakt med bl.a. Klarna, så du kan betale etter at varene har landet i postkassa di.

Hjemmelagde, håndlagde … er sånne produktene trygge?

Alle mine hudpleieprodukter er sertifisert og godkjent for salg i Norge og hele Europa. Innhold, emballasje og produksjon er nøye sjekket. Produktene er håndlaget med godkjent utstyr, råvarer og i produksjonsrom som egner seg til produksjon av kosmetiske varer.

Jeg har aldri hørt om Danas, hva om dere ikke er seriøse?

Det er over 3 år siden Danas kom på markedet, og det var allerede flere tusen kunder som handlet hos oss. Du kan lese noen av kundenes tilbakemeldiger på produktsidene og det er mange omtaler også på Instagram og Facebook.
Du finner også masse inspirasjon og tips om bruk av ville vekster og urter til mat og medisin på Facebook og Instagram til Danas, så sjekk den gjerne ut med en gang!