Aromatisk Timiansalve 15ml/30ml

På lager

189 NOK

Velduftende timiansalve

Lider du av tett nese? Barnet ditt får ikke å sove på grunn av tørr hoste?

Ifølge Rolv Hjelmsad er det timian som har vært tradisjonelt brukt ved disse plagene da den er slimløsende og virker krampeløsende på den glatte muskulaturen i bronkiene. [I]

Takket være de naturlige ekstraktene av timian og eukalyptus gir timiansalve en behagelig og frisk følelse ved tette luftveier når den påføres under nesen, og samtidig smører og beskytter den huden. Mange av mine kunder melder at salven virker særlig godt på barna. 

Ved forkjølelse kan gjerne kombineres med Hoste te.

Grunnene til hvorfor du kommer til å like den

  • beskytter sårbar hud under nese ved forkjølelse eller høysnue
  • gir behagelig og frisk følelse 

  • kan virke avslappende

  • kan redusere ubehag ved mild hodepine

Bruk

- Ved tett nesen: Påfør jevnlig salve i neseborene og under nesen. 

- Ved luftveisplager eller høysnue: Smelt en teskje salve i en bolle med ½ liter kokende vann. Pust dampen dypt gjennom nesen. 

- Ved mild hodepine: Påfør salven på tinningene, pannen og nakken. Legg deg ned og slappe av mens du puster inn duftene av urter. 

-  Om barnet er forkjølet og hoster: Smør salven på ryggen og brystet om kvelden og så kle barnet godt med trøye. Du kan også smøre salven under føttene og ta på ullsokker.

NB!  For barn under 2 år og gravide er det lurt å bruke hudpleie uten eteriske oljer. Om du vil smøre timiansalve på småbarn, skriv meg i kommentarfeltet ved bestilling at du ønsker salve uten eterisk olje som er mildere, men trygg for de minste barna. Ingenting skjer selv om produktet havner i munnen – noe som ofte skjer med små barn, som liker å smake på alt.

Oppbevaring

Hold krukken lukket mellom bruk. Det er svært viktig å unngå å få vann eller vanndamp opp i produktet, da dette kan gi grobunn for bakterier. 

Holdbarhet 1 år.

Ingredienser

Uttrekk av timian i mandelolje, bivoks, vitamin E, eukalyptus olje, sypress olje, *limonene, linalol (naturlige stoffer som finnes i eteriske oljer)

Ikke påføres inni munnen eller halsen. Unngå kontakt med øynene.

Salven er ikke  legemiddel men kosmetisk produkt og det er ikke lov å gi et inntrykk  at den kan forebygge sykdom eller lindre plager. 

Jeg kan ikke garantere at den hjelper deg på noen måte og informasjon som jeg skrev overfor om  urter og deres virkning kommer fra folkemedisin og kan finnes i enhver bok om medisinplanter og urtekunnskap.

[I]  Hjelmstad, Rolv. Urtekildens planteleksikon. 07.10.2018. https://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/thym_vul.htm