• Enkel og trygg bestilling / Rask levering / Sikker betaling
Frakt kun 59 kr / Fri frakt ved kjøp over 800 kr

Jeg heter Dana og jeg er eier av Danas, en liten bedrift som produserer naturlig og bærekraftig kosmetikk og urteprodukter.

Jeg har vært fascinert av planter siden jeg var barn, og takket være bestefaren min, som var farmasøyt, ble jeg gradvis kjent med deres helbredende effekter.

Selv om jeg kommer fra en medisinsk familie, endte jeg opp med å studere språk i stedet for medisin og jobbet lenge som lærer.

Og så oppdaget jeg en gammel bok om kraften av urter i min mors bokhylle, og det var da jeg begynte min lange og fantastiske reise til hudpleieprodukter, slik du kjenner dem i dag. I tillegg til drømmejobb og tilfredsstillelse, ga naturkosmetikk meg flere andre ting. Spesielt helsen til huden min.

Jeg kommer opprinnelig fra Tsjekkia, men takket være språkutdannig hadde jeg ingen problemer med å finne mitt nye hjem i Norge. Også takket være mannen min som er lege, kan jeg konsultere ham de medisinske aspektene ved å lage naturlig kosmetikk, for eksempel ideelle kombinasjoner av stoffer, virkningsområder eller mulige interaksjoner med vanlige medisiner.


Min visjon er å gjøre så mange som mulig kjent med naturens kraft. Derfor bruker jeg i min naturlige kosmetikk tradisjonelle medisinplanter som ringblomst, lavendel eller kamille. Disse urtene dyrker jeg selv, eller sanker dem i ren natur under Romsdalsfjellene.

Tradisjonelle, kanskje i dag "gammeldagse" verdier fyller meg med fred, en følelse av trygghet og harmoni. Jeg bor på landsbygda og til frokost lager jeg en omelett av egg fra mine egne høner. Jeg liker bøker, papir og blyant, og i stedet for hundrevis av virtuelle venner foretrekker jeg et par ekte venner som jeg kan møte og spille trekkspill med. På samme måte finner du i mine produkter bare tradisjonelle råvarer, for eksempel olje, voks og urter, og hver av dere vil motta et takkekort skrevet for hånd vedlagt bestillingen.

Det som var en selvfølge for våre forfedre, blir ofte glemt i dag. Det er mye styrke gjemt i urter. Det overrasker meg ofte at vondt i halsen kan forsvinne etter at man drikker salvie te, hvor beroligende sitronmelisse kan være, eller hvor raskt småsår kan gro etter å ha blitt smurt med ringblomstsalve.

Test kraften av urter du også!

Og følg meg gjerne på Facebook og Instagram, hvor jeg deler mange spennende tips om hvordan foredle urter og hvilke medisinplanter du bør ha i husapoteket ditt.