• Enkel og trygg bestilling / Rask levering / Sikker betaling
Frakt kun 59 kr / Fri frakt ved kjøp over 800 kr

Bruk de siste syrinene til mat og medisin

|28/05, 2024

Bruk de siste syrinene til mat og medisin

Visste  du at syrin er spiselig? Her kommer tips om hvordan bruke syrin, som er  i blomst nå på mange steder og som har spiselige blomstrer.

Bare husk at du skal bruke selve blomsten og ikke den grønne stilken. 

Jeg  pleier å la syriner smaksette vannet i stedet for den tradisjonelle  mynte. Jeg skyller syrinen, klipper av de små blomstene, heller på vann  og lar det hele stå i kjøleskapet over natten, for å trekke smaken.  Fungerer også som perfekt pynt på bordet.

Du kan putte den i isbitene som pynter  etterpå drinken din. Fyll terningboksen med syrin, hell over vann, frys  og bruk. Enkelt og dekorativt.

Man  kan også lage saft av blomstene sammen med sitron. Dette gjøres på  samme måte som med hylleblomst. Eller du kan bruke blomstene som de er  som pynt på kaker, i salater osv.

Kandiserte  syriner kan brukes som kakepynt eller på is. Og vet du hva - du kan  kandisere også stemor om syrin ikke bomstrer lenger hos deg.

Du  kan også lage syrinolje som er god til massasje eller på eksemhud. Jeg  anbefaler å la blomstrer visne 1-2 dager før du lar trekke dem i oljen.  Husk å bruke kaldpresset olje, gjerne med nøytral duft - for eksempel  mandelolje.

Og  du - om du vil lære mer om hvordan å lage urteoljer, urtesalver og  leppebalsamner så har jeg den store gleden av å tilby deg et eksklusivt  20% early-bird tilbud på sommerens nettkurs om urter i mat og hudpleie. Meld deg på idag og begynn å bruke ville planter og nyttevekster du også!