Bruk de siste syrinene til mat og medisin
Danas |28/05, 2024
Visste du at syrin er spiselig? Her kommer tips om hvordan bruke syrin, som er i blomst nå på mange steder og som har spiselige blomstrer.
Bare husk at du skal bruke selve blomsten og ikke den grønne stilken.
Jeg pleier å la syriner smaksette vannet i stedet for den tradisjonelle mynte. Jeg skyller syrinen, klipper av de små blomstene, heller på vann og lar det hele stå i kjøleskapet over natten, for å trekke smaken. Fungerer også som perfekt pynt på bordet.
Du kan putte den i isbitene som pynter etterpå drinken din. Fyll terningboksen med syrin, hell over vann, frys og bruk. Enkelt og dekorativt.
Man kan også lage saft av blomstene sammen med sitron. Dette gjøres på samme måte som med hylleblomst. Eller du kan bruke blomstene som de er som pynt på kaker, i salater osv.
Kandiserte syriner kan brukes som kakepynt eller på is. Og vet du hva - du kan kandisere også stemor om syrin ikke bomstrer lenger hos deg.
Du kan også lage syrinolje som er god til massasje eller på eksemhud. Jeg anbefaler å la blomstrer visne 1-2 dager før du lar trekke dem i oljen. Husk å bruke kaldpresset olje, gjerne med nøytral duft - for eksempel mandelolje.
Og du - om du vil lære mer om hvordan å lage urteoljer, urtesalver og leppebalsamner så har jeg den store gleden av å tilby deg et eksklusivt 20% early-bird tilbud på sommerens nettkurs om urter i mat og hudpleie. Meld deg på idag og begynn å bruke ville planter og nyttevekster du også!